Koncertszervezés: 06204114097

Archív hírek

Az Exoticus horgász
Sípos F. Tamás véleménye szerint a trabant típusú megfejtések már nem mennek

 


 

Nézz rám Tizedes!
Változó idők, erkölcsök, szokások, bizony, bizony, még a hadseregben is. A Corvina tagjai egykor tisztelettel tizedes elvtársnak szólították elöljáróikat, s magázódtak a szolgálati szabályzat előírásainak megfelelően.


Koncert az Almássy téren
És a közönség hol maradt? Kevesen jöttek el erre a bulira. Csak nem tudták, hogy a rádió pont ezt a koncertet veszi fel? No, igen. Pedig az Exotic (ezúttal is) igencsak kitett magáért.


Középutas lemez előtt
Az EXOTIC története olyan romantikusan indul, hogy már-már el sem tudjuk hinni. Pedig igaz: két évvel ezelőtt, amikor neveztek az AORTA országos tehetségkutató versengésre, a zenekar gyakorlatilag még nem is létezett.


Itt a második Exotic-album!
Suli-buli így vagy úgy, azért mégiscsak az az igazi buli, ha kézbe lehet fogni és a lemezjátszóra tenni a fekete bakelitkorongot


Sztár-sor 1988
Az elmúlt esztendő szuper-listája a beküldött olvasói szavazatok alapján. A heti helyezések után kapott pontok összesítve a zárójelekben olvashatók (első helyezés 15 pont, második 14 stb .. .)

Kupagyőztesek
Az Amatőrök Országos Rockzenei Találkozójának döntőjeként és a Salgóbányán megrendezett VII.. Országos Rockzenei Találkozó , záróakkordjaként színvonalas műsort láthattunk Salgótarjánban.

Exoticusságok
Az Almássy Téri Szabadidő Központban ücsörgök az Exotic együttes tagjaival. Itt próbálnak a fiúk, tehát hazai pályán fogadhatják az újságíró kérdéseit.

 

 


 POPMECCS '88
A POLIP különdíját Lilla és Kiki, valamint az Exotic együttes nyerte. (A listákban szereplő zárójelekben az előző évi helyezés, valamint a nyertesekre leadott szavazatok olvashatók.) A szakmai szavazás eredménye:

 


EXOTIC
Már harmadik lemezét készítette el a fiatal quintett.

 

 

 


A dobos nem bírta a terhelést
Majdnem szétment a banda. A tagok régiek a fazonok jók, a lemez új

 Egzotikus Exotic-klub
Vasárnap, 20-án este újból megnyitja kapuit az Almássy téri Szabadidő Központban az Exotic-klub.
 

 

Az Interpop után..
A siófoki fesztiválon Start érdekeltségei ketten nyertek kiemelkedő díjat: az első díjas és szerzői díjas Zámbó Jimmy és az előadói díjjal jutalmazott Pap Rita.

 

TRABANTBA SZÁLLNI ÉLVEZET?
Jó másfél éve nagy sikerű I EMELET -EXOTIC estetrendeztek a VSZM Közösségi Házban. A sok kellemes nóta mellett felcsendült az ismert sláger is Trabanttal Szállni élvezet".

 

A nem normális Exotic
— Csúcs ez az arc, de az teljesen biztos, hogy nem normális. Normális ember nem tud így énekelni! — csóválta a fejét a frankfurti tévé producere, amikor megnézte az Exotic buliját.

 

Az év ígérete: EXOTIC
A Pop Meccs szakmai szavazásának eredménylistáján, az év ígérete kategóriában a pálmavivő az Exotic társulata.

 

A fürdőkádtól a nagylemezig
Úgy tudom, ha az Exotic történetéről esik szó, a fürdőkádtól kell elindulni, nem a kályhától...

 

Az Év ígérete az EXOTIC
Az exotic névvel sokáig csak az illatszerboltok kirakatában találkoztunk egy műanyag flakon címkéjén. Több hónap óta azonban egyre-másra bukkan fel ez az elnevezés egy fiatalokból álló új formációt jelentve.

 

Friss csepp az Aortából
Ugrás a sötétbe. Ezt csinálta Tabár István tavaly, amikor elküldte az Exotic nevezési lapját az Aortára, vagyis az amatőr rockegyüttesek országos versenyére ...

 

Kikelnek-e a poptojásból?
részlet a Rock 86 lexikonból:

 

Hiányzik az optimizmus
Most induló sorozatunkban néhány olyan zenésznél tudakozódtunk, akiknél nem igazán egyértelmű, mi lesz velük, illetve mit csinálnak 1993-ban...

 

Popmeccs 1987
Rajongók és szakmabeliek egyaránt leadták voksaikat — megszületett a most tizenkettedszer meghirdetett Pop-Meccs népszerűségi és szakmai szavazás eredménye.

 

POPUTÁNPÓTLÁS
Exotic az emeleten
Az Almássy téren néhány száz fiatal sietős lépte jelezte, hogy az impozáns szabadidőközpontban hamarosan koncert kezdődik.


 

Exotic az első lemez után
A zenekar 1986 márciusában egy csepeli fürdőkádban alakult. Feltehetően pillanatok alatt, ahogy a nagy dolgok lesznek (bár kisebb, csempézett, egyszemélyes gubbasztóhelyiségekben néha órákig is eltarthat).


Go Go Exotic!
The song of freedom, azaz A szabadság dala, ez a címe az Exotic negyedik nagylemezének, amelynek stúdiómunkálatai augusztus elején fejeződtek be.

 


Ha hárman megyünk az utcán, már felismernek
Két éve az „év ígéretei", a fiatal generáció legtehetségesebb zenekarának tartják, a Nézz rám, tizedes című daluk volt az egyik legnagyobb sláger 1988-ban. Sokan kíváncsiak a koncertjeikre.

 

 


Lehetünk még jobbak is!
Étkezéses beszélgetés Sipos F. Tamással

 

 

 


 

Zene mélyütések ellen
Ember, ki itt belépsz, vedd tudomásul, hogy miattad kell kimenni két másiknak! —jut eszembe, amikor benyitunk fotós kollégámmal az Almássy téri művelődési ház pince-helyiségébe.1989 szilveszter
Az év utolsó napján sem mondanak le egymásról: a társulat megalakulása óta együtt szilveszterezik, s e ragaszkodásukat egymáshoz rendre Vilmányi Gabiék lakása bánja...


 
Útban a siker felé
Három évvel ezelőtt az Amatőr Zenekarok Országos vetélkedőjén nyert első helyezést az Exotic együttes.


 
EXOTIC A G. T.-BEN
Salgótarján, Stromfeld Aurél Gépészeti Szakközépiskola, 1990. február 16., péntek.


 
Exoticos tájak, exoticos történet
A plakát fekete kerete különösen kiemeli a középen látható színes képet. A puha zöld uralkodik rajta, a pázsit és a mérsékeltövi erdők zöldje, meg a kék, az ég gomolyos kékje.


 
Bevámolt az Exotic
A Napóleonból lépett le...Megírták már többen, a vihar is elült már, hogy Vilmányi Gábor szólógitáros távozott az Exotic együttesből


 
ÚJ SEPRŐK
Az idei esztendőben szenzációs személycseréket jelentett be az Exotic és az Edda. E két társaság új „igazolásait

 


Gyömrő indul a világhír felé
Igaz ugyan, hogy nem öles léptekkel, de az első bizonytalan lépések már megvoltak Október hónapban 2 napon át „vendégünk" volt az Exotic együttes.


A Trabanttól AMERIKÁIG
Székesfehérváron immár másodszor rendezték meg a mozgássérültek megsegítésére, a Bója-csoport javára a Help-bulit.

 

 


Trabant dal—Hondában
Sipos F. Tamás az Exotic együttes énekese, frontembere kurta, furcsa kis copfocskájával, s természetesen egyéni hangjával, országszerte ismertté vált.Csíktalan az Exotic...
Csík Pisti is elhúzta a csíkot az Exotic-ból, talán nem érezte jól magát... Mostanában próbálnak egy Nyugatra készülő zenekarral, hogy a kinti vendéglátóiparban gazdagodjanak meg.

 


Exotic II.
Mi ez, ha nem Deja vu?
Hallgatom az Exotic együttes új nagylemezét, és nem tehetek róla, de úgy érzem, mintha már hallottam volna valamikor ezeket a dalokat, zenei fordulatokat.

 


Sípos F. Tamás (Exotic)
— Mikor voltál utoljára a „fülig szerelmes" férfiú állapotában?

 


Tamás a gitárra mutatott
Kár, hogy nem vagyok Exotic-rajongó. Mi több: kár, hogy nem lehetek egyike az Exoticot kedvelő tinédzser lányoknak. Mert akkor bátrabban bekopoghatnék Sípos Tamás szüleihez, s tudnám, hogy nem csapnák le a telefont, ha a népszerű társulat híveként mutatkozott


 
Dorottya szerelmes levele
Nálunk nem jellemző az ész...
Exotikus nagymellű lányok előnyben!

 

 


SÍPOS TAMÁS
SÍPOS TAMÁS egy Citroen 2 TV-t szeretne, egy bolondos feleséget, egy pulikutyát, egy (pici) kacsát ós egy jópofán öltöztetett, fazonos kisgyereket. Mást nem. Ja, meg énekelni az Exoticban. Ez utóbbi legalább valóság — meg egy nyolcéves Polski.


 
Lemezkritika
Többféle érdekesség is található a legújabb Exotic-albumon. Először is az, hogy érett, koncepciózus zenei anyagot hoztak össze a muzsikusok. Másodszor pedig bemutatkozott az Exotic színeiben az új gitáros. Vámos Zsolt.


 
Klipmustra
Nagy önuralmat kívánó „remek A klip egyik kiemelt helyszíne egy echte falusi budi. Aki nem ismerné a művet annak röviden leírom ezen rész tartalmát:


 
Vadnyugat lemezkritika
Táncolnak a bányalovak


 


Poszterünkhöz
Exotic-us King Kong-ok


Nézz rám tizedes
Interjú az Exotic együttes menedzserével

 

 


Exotic
A televízióban többször is láthattunk egy videoclipet, amelyben az 1986 közepétől ismert Exotic együttes katonaruhában adja elő népszerű slágerét.

 


Új lemez, új játék
Az első Exotic-lemez ötvenezer példányban fogyott el, tehát siker volt, és biztató a jövőre nézvést.


 
Exotic szilveszter
Az év utolsó napján sem mondanak le egymásról: a társulat megalakulása óta együtt szilveszterezik, s e ragaszkodásukat egymáshoz rendre Vilmányi Gabiék lakása bánja...


 
Vilmányi Gábor: Saját utakon
Gondolom már sokan megkérdezték Tőled, hogy miért oszlott fel a Manhattan.


 
Sipos F. Tamás és az Exotic neve összeforrt.
Habár... mostanában külön pályákon fut a két történet. Sipos F. Tamás a napokban jelenteti meg második szólólemezét. Nem sokkal utána végre élőben is fellép. Ennyit a jövőről előzetesen, s most nézzük, hogyan is kezze pályáját az egyéni hangú énekes.